hejfa - Vennegjengen
Forside Add meg Om Heidi Om Eline Om Jorunn

Dagmar p besk!



Som de sikkert har ftt med dykk, s har stormen Dagmar herja vilt rundt omkring. Men eg har jaggu aldri hatt nokon so helst bekymringar nr det gjeld stormar. Nr Berit var p besk, syns eg no det berre var koslig med litt regn og innekos. Men nr det etter klokka 19 i gr melte orkanvarsel, d satte det verkeleg inn! Det var til tider stille, men etter klokka 21 var det ikkje til tru!

"Alder har e sjett snt ver her i Aordal i adle mine daga", sitat ifr nabo.

Men det var faktisk ikkje til tru. Her inne liksom, i lille rdal, som er omringa av hge fjell p alle kantar! At det verkeleg kunne komme slikt ver her!

Tru det eller ei, men veret klarte faktisk riva opp taket p huset vrt, sg berre at store delar av takenden av huset dreiv veiva i vindkasta, og for me s har s gammal og hgt hus, kan du trur at det knirka og rista!

I tilleg velta kaninhuset, (gigantisk eit, som aldri har blitt rikka) og smadra det! Er jammen glad Nusse ikkje var inni det. Pluss ein vegg, veggen vr datt faktisk ned! Er det mogeleg? Men det var no ein snn stor vegg som skjerma for naboen da, s de m ikkje tru at det var huset s ramla irf kvarandre.

Men, men, her er nokre bileter. S fr me hpe at Dagmar er ferdig med besket sitt!


Reiv jo opp heile asfalten!


For de som lurar, ja det er dei kjempe trea utanfor Gold`s Gym!

Er det nokre andre som har hatt Dagmar p besk?

- Eline A





  • Julekalender: 18 Desember



    18 desember!



    Marsipan! No skal dere f oppskriften p hvordan dere lager hjemmelaget marsipan til jul!

    Dere trenger:

    1,5 kg mandler
    1,5 kg melis
    5-6 eggehviter
    Noen sitrondrper

    Fremgangsmte:

    Sklding:
    * Kok opp vann
    * La mandlene ligge og trekke i vannet til skallet er s lst at det lsner fra mandelen
    * Ta opp litt mandler av gangen s ikke skallet rekker feste seg.
    * Klem ut mandlene av skallet


    Etter sklding:
    * La mandlene trke minimum noen timer, jo lenger du venter jo enklere er de jobbe med under kverning. (Helst en dag til trk)
    * Mal mandlende med en mandelkvern
    * Bland sammen melis og mandler
    * Tilsett eggehviter og sitrondrper. Ikke all eggehviten p en gang.
    * Kna massengodt og spe p med mer av eggehviten (Den vil virke for trr lenge, men vr tlmodig)
    Ferdig masse deles opp. N kan du forme marsipanen slik du selv vil.
    - Hejfa
  • Julekalender: 17 Desember



    Da var det 17 desember sin tur da!



    Sara Bernard! Du kan se den opprinnelige siden for oppskriften HER!



    Bunner:
    ca. 500 g ferdig kransekakemasse

    Trffelkrem:
    3 dl kremflte
    150 g kokesjokolade

    Sjokoladeglasur:
    100 g smeltet kokesjokolade
    4 ss kokosfett (delfiafett)

    Slik gjr du:
    Kok opp flte og tilsett grovhakket sjokolade. Dra kjelen av plata og rr i flten til sjokoladen er helt smeltet. Sett sjokoladeflten i kjleskap noen timer.

    Kjevle ut kransekakemassen til ca.1 cm tykkelse. Stikk ut passe store sirkler og legg dem p en bakeplate. Stek ved 210 C i ca. 7 minutter. Kransekakebitene skal kun ha en stekeskorpe. Avkjl



    Pisk opp sjokoladekremen. Bruk en liten smrekniv og stryk opp kremen p kransekakeplettene som spisse, lave hatter. Alternativt kan kremen sprytes p med sprytepose. Sett kakene kjlig et par timer, helst til neste dag.

    Smelt sjokolade over vannbad og tilsett litt kokosfett for gjre sjokoladen tynnere. Avkjl noe. Dypp kakene raskt i glasuren og sett dem p brett.



    - Hejfa


  • Julekalender: 16 Desember



    I dag skal dere foppskriften p den klassiske julekaken; Pepperkaker!



    Oppskriften er henter ifraTINE



    Dette trenger du:

    • 150 gTINE Ekte Meierismr
    • 1 dlsirup
    • 2 dlsukker
    • 1 dlTINE Kremflte
    • tsnellik
    • tsingefr
    • tspepper
    • 2 tskanel
    • 1 tsbakepulver
    • 450 ghvetemel



    

    Lik gr du fram:
    
    1. Sett stekeovnen p 175 C. Til denne oppskriften trenger du pepperkakeformer.
    Husk at pepperkakedeigen m ligge kaldt en stund fr du kjevler og stikker den ut, s det beste er om du lager den dagen fr.
    2.Bland smr, sirup, sukker i en kjele. Varm opp p middels varme til alt er helt smeltet. Ta kjelen av platen og avkjl blandingen noe.
    3. Rr i flten. Sikt i krydder, bakepulver og det meste av melet. Rr alt sammen til en jevn deig. La deigen st kaldt til neste dag.
    4. Elt deigen i litt mel p bordet og kjevle den ca. 3 mm tykk. Stikk ut forskjellige figurkaker og stek dem i 9-10 minutter til de er gyllenbrune. Avkjl kakene p rist.
    5.Pynt eventuelt pepperkakene med melisglasur e.l.


    - Hejfa

  • Julekalender: 15 Desember



    Her kommer 15 desember- innlegget.



    I dag skal dere p en oppskrift ppepperntter!Oppskriften er hentet fra "Farmors Oppskrifter".



    Du trenger:

    250 g smr
    125 g sirup
    dl flte
    250 g melis
    400 g hvetemel
    2 ts natron
    2 ts nellik (malt)
    1 ts kanel
    ts pepper
    100 g finhakkede mandler

    Slik gr du fram:

    Kok forsiktig opp smr, sirup, flte og melis og bland sammen. Avkjl blandingen og rr inn resten av ingrediensene. Arbeid deigen godt sammen og trill den ut til plser som du legger kaldt (i kjleskapet) til neste dag.

    Skjr deigen i tynne skiver og sett dem p smurt eller papirkledd stekeplate med litt mellomrom mellom hver pepperntt.

    Stek peppernttene midt i ovnen ved 200C i ca. 10 min og la dem avkjles p stekeplaten s de ikke byer seg.



    - Hejfa

  • Julekalender: 14 Desember



    Heisann, beklagerdet ikke har blitt noe blogging de siste dagene, men jeg er ganske sikker p at vi alle harvore veldig opptatte med jobb og skole n fr jul! Menn kommer i alle fall innlegg for de siste dagene.



    Her kommer en oppskrift p sandkaker. Oppskriften er hentet ifra "Melange", og dere kan se den opprinnlige siden HER.

    Du trenger:

    - 250 g Melange margarin, romtemperert
    - 125 g sukker
    - 50 g malte mandler
    - 1 egg
    - 400 g hvetemel

    Vaniljekrem

    - 2 pose(r) vaniljesaus
    - 5 dl melk
    - 2 dl kremflte
    - perlesukker
    - hakkede mandler
    Slik gr du fram:
    1. Rr romtemperert Melange og sukker godt. Tilsett egg, malte mandler og hvetemel. Arbeid deigen raskt sammen. Dekk til med plast og sett den kjlig ca 1 time.
    2. Sett ovnen p 180C. Smr sandkakeformer med Melange og dryss med hvetemel. Del deigen i fire. Trill hver del til en plse som igjen deles i 12 emner.
    3.Trill hvert emne til en kule som trykkes jevnt ut i sandkakeformen. Sett formene p en bakeplate og stek kakene midt i ovnen i ca. 15 min.
    4. Nr sandkakene er ferdig stekte, legges de p rist med bunnen opp. Etter hvert som kakene blir avkjlte vil de slippe formen lett.
    5. Oppbevar de ferdige kakene i en tett boks. De fylles med vaniljekrem rett fr servering.
    6. Vaniljekrem:Flg bruksanvisningen p posen, men benytt kun halvparten av melken. Pisk flten med litt sukker og bland kremene sammen. Fyll sandkakene med vaniljekrem. Bruk sprytepose eller en spiseskje. Dryss over med perlesukker eller hakkede mandler.


    - Hejfa
    
    
  • Julekalender: 13 Desember



    Heisann,vi m frst og fremst beklage for at det ikke kom noe innlegg i gr, men her kommer det i alle fall, noen bilder for f dere i ordentlig julestemning!











    - Hejfa



  • Julekalender 12. Desember



    N er det snart tid for juleball!
    Her er noen kjoler som vi har lyst p:


     Sweetheart Strapless Neckline with Slim A line Skirt Wholesale Bridesmaid Dress BM-0166

    Kjolene er ifra Nelly og TBdress

    -Hejfa

  • Julekalender: 11 Desember



    I dag er det 11 desember!



    GORO: Fr du byrjar er det viktig vete at denne oppskriften krev at deigen skal st kjlig i ein dag. S om du skal servere han er det viktig byrje i god tid fr selskapet.

    Du treng:

    • 1 egg
    • 1 dl sukker
    • 1 dl kremflyte
    • 2 ss konjakk
    • 1/2 reva skal av sitron
    • 1 ts kardemomme
    • 250 g melange margarin
    • 50 g potetmjl
    • 300 g kveitemjl
    • Vaniljesukker



    Slik gjer du:

    1. Visp egget lyst og luftig med halvparten av sukkeret. Skal ikkje vere fullt som eggedosis.

    2. Visp flyta stiv med resten av sukkeret. Bland forsiktig egg og flyte.

    3. Tilsett margarinen og sikt p kveitemjlet med kardemomme og vaniljesukker. Vaniljesukkeret tilpassar du sjlv etter kva du sjlv synest.

    4. Bland deigen raskt saman. Dekk den til med plast og la ha st kjlig til neste dag.'

    5. Kjevle deigen tynt ut, og skjr han i fine emnar som passar til gorojernet ditt. Steik kakane til dei er lys gylne p begge sider. Skjr kakane fr kvarandre med det same du tar dei ut av jernet.



    - Hejfa

    

    

  • Julehandel



    I gr var eg p ein liten julehandel i Frde. Andreas hadde ein kontroll p sjukehuset, og eg var s heldig at eg hadde avsasering samtidig. S da blei det shopping i Frde! Mamma blei ganske fort lei etter fyrst ha vore p kontroll med Andreas ein time og deretter traske litt rundt om kring. Men skal sei deg det at ho var ikkje den einaste s var lei etter ha vore ein time p sjukehuset. Kven var det som mtte sitte p venteromme i ein og ein halv time trur du? Joda, det var eg det. Var heilt greit i begynnelsen, men etter ei halvtimes tid blei det ganske irriterandenr alle sjukepleiarane skulle komma bort til meg sprja om eg var den og den personen. Herlegheit, det var da haugevis av andre personar der, s koffr kom dei heile tida til meg? I tillegg var det ei snn gammal dame rett ovanfor meg, s satt og stirra HEILE tida! Irriterande!

    Men eg fekk no gjort nokon innkjp da. S meste av julegvane er ferdige! Hallejuja!

    Here`s some pics.....


    Hihi, fire av desse skal rett opp til godaste Heidi og Jorunn!



    Julestemning for fullt for bde store og sm


    Nye finsko, tok meg ein evigheit finne nokon


    Fine amaryllisen min, berre elskar denne blomsten.



  • Les mer i arkivet Januar 2013 Oktober 2012 September 2012
    hits