hejfa - Vennegjengen
Forside Add meg Om Heidi Om Eline Om Jorunn

Dagmar på besøk!Som de sikkert har fått med dykk, så har stormen Dagmar herja vilt rundt omkring. Men eg har jaggu aldri hatt nokon so helst bekymringar når det gjeld stormar. Når Berit var på besøk, syns eg no det berre var koslig med litt regn og innekos. Men når det etter klokka 19 i går melte orkanvarsel, då satte det verkeleg inn! Det var til tider stille, men etter klokka 21 var det ikkje til å tru!

"Alder har e sjett sånt ver her i Aordal i adle mine daga", sitat ifrå nabo.

Men det var faktisk ikkje til å tru. Her inne liksom, i lille Årdal, som er omringa av høge fjell på alle kantar! At det verkeleg kunne komme slikt ver her!

Tru det eller ei, men veret klarte faktisk å riva opp taket på huset vårt, såg berre at store delar av takenden av huset dreiv å veiva i vindkasta, og for me så har så gammal og høgt hus, kan du trur at det knirka og rista!

I tilleg velta kaninhuset, (gigantisk eit, som aldri har blitt rikka) og smadra det! Er jammen glad Nusse ikkje var inni det. Pluss ein vegg, veggen vår datt faktisk ned! Er det mogeleg? Men det var no ein sånn stor vegg som skjerma for naboen da, så de må ikkje tru at det var huset så ramla irfå kvarandre.

Men, men, her er nokre bileter. Så får me håpe at Dagmar er ferdig med besøket sitt!


Reiv jo opp heile asfalten!


For de som lurar, ja det er dei kjempe trea utanfor Gold`s Gym!

Er det nokre andre som har hatt Dagmar på besøk?

- Eline A

 

 • Julekalender: 18 Desember  18 desember!   Marsipan! No skal dere få oppskriften på hvordan dere lager hjemmelaget marsipan til jul!

  Dere trenger: 

  1,5 kg mandler
  1,5 kg melis
  5-6 eggehviter
  Noen sitrondråper

  Fremgangsmåte:

  Skålding:
  * Kok opp vann
  * La mandlene ligge og trekke i vannet til skallet er så løst at det løsner fra mandelen
  * Ta opp litt mandler av gangen så ikke skallet rekker å feste seg.
  * Klem ut mandlene av skallet


   
  Etter skålding:
  * La mandlene tørke minimum noen timer, jo lenger du venter jo enklere er de å jobbe med under kverning. (Helst en dag til tørk)
  * Mal mandlende med en mandelkvern
  * Bland sammen melis og mandler
  * Tilsett eggehviter og sitrondråper. Ikke all eggehviten på en gang.
  * Kna massengodt og spe på med mer av eggehviten (Den vil virke for tørr lenge, men vær tålmodig)
  Ferdig masse deles opp. Nå kan du forme marsipanen slik du selv vil.
   
  - Hejfa
   
   
 • Julekalender: 17 Desember  Da var det 17 desember sin tur da!   Sara Bernard! Du kan se den opprinnelige siden for oppskriften HER!   Bunner:
  ca. 500 g ferdig kransekakemasse

  Trøffelkrem:
  3 dl kremfløte
  150 g kokesjokolade

  Sjokoladeglasur:
  100 g smeltet kokesjokolade
  4 ss kokosfett (delfiafett)

  Slik gjør du:
  Kok opp fløte og tilsett grovhakket sjokolade. Dra kjelen av plata og rør i fløten til sjokoladen er helt smeltet. Sett sjokoladefløten i kjøleskap noen timer.

  Kjevle ut kransekakemassen til ca.1 cm tykkelse. Stikk ut passe store sirkler og legg dem på en bakeplate. Stek ved 210 °C i ca. 7 minutter. Kransekakebitene skal kun ha en «stekeskorpe». Avkjøl  Pisk opp sjokoladekremen. Bruk en liten smørekniv og stryk opp kremen på kransekakeplettene som spisse, lave hatter. Alternativt kan kremen sprøytes på med sprøytepose. Sett kakene kjølig et par timer, helst til neste dag.

  Smelt sjokolade over vannbad og tilsett litt kokosfett for å gjøre sjokoladen tynnere. Avkjøl noe. Dypp kakene raskt i glasuren og sett dem på brett.

     - Hejfa

   


   

   

   

 • Julekalender: 16 Desember  I dag skal dere få oppskriften på den klassiske julekaken; Pepperkaker!  Oppskriften er henter ifra TINE    Dette trenger du:

  • 150 gTINE Ekte Meierismør
  • 1 dlsirup
  • 2 dlsukker
  • 1 dlTINE Kremfløte
  • ½ tsnellik
  • ½ tsingefær
  • ½ tspepper
  • 2 tskanel
  • 1 tsbakepulver
  • 450 ghvetemel  

  Lik går du fram:
  
  1. Sett stekeovnen på 175 °C. Til denne oppskriften trenger du pepperkakeformer.
  Husk at pepperkakedeigen må ligge kaldt en stund før du kjevler og stikker den ut, så det beste er om du lager den dagen før.           
   
  2.Bland smør, sirup, sukker i en kjele. Varm opp på middels varme til alt er helt smeltet. Ta kjelen av platen og avkjøl blandingen noe.           
   
  3. Rør i fløten. Sikt i krydder, bakepulver og det meste av melet. Rør alt sammen til en jevn deig. La deigen stå kaldt til neste dag.
   
  4. Elt deigen i litt mel på bordet og kjevle den ca. 3 mm tykk. Stikk ut forskjellige figurkaker og stek dem i 9-10 minutter til de er gyllenbrune. Avkjøl kakene på rist.
   
  5.Pynt eventuelt pepperkakene med melisglasur e.l.
   


  - Hejfa

   

 • Julekalender: 15 Desember  Her kommer 15 desember - innlegget.  I dag skal dere på en oppskrift på peppernøtter! Oppskriften er hentet fra "Farmors Oppskrifter".   Du trenger:

  250 g smør
  125 g sirup
  ½ dl fløte
  250 g melis
  400 g hvetemel
  2 ts natron
  2 ts nellik (malt)
  1 ts kanel
  ½ ts pepper
  100 g finhakkede mandler

  Slik går du fram:

  Kok forsiktig opp smør, sirup, fløte og melis og bland sammen. Avkjøl blandingen og rør inn resten av ingrediensene. Arbeid deigen godt sammen og trill den ut til pølser som du legger kaldt (i kjøleskapet) til neste dag.

  Skjær deigen i tynne skiver og sett dem på smurt eller papirkledd stekeplate med litt mellomrom mellom hver peppernøtt.

  Stek peppernøttene midt i ovnen ved 200°C i ca. 10 min og la dem avkjøles på stekeplaten så de ikke bøyer seg.  - Hejfa

   

 • Julekalender: 14 Desember  Heisann, beklager det ikke har blitt noe blogging de siste dagene, men jeg er ganske sikker på at vi alle har vore veldig opptatte med jobb og skole nå før jul! Men nå kommer i alle fall innlegg for de siste dagene.   Her kommer en oppskrift på sandkaker. Oppskriften er hentet ifra "Melange", og dere kan se den opprinnlige siden HER.

  Du trenger: 

  - 250 g Melange margarin, romtemperert
  - 125 g sukker
  - 50 g malte mandler
  - 1 egg
  - 400 g hvetemel

  Vaniljekrem

  - 2 pose(r) vaniljesaus
  - 5 dl melk
  - 2 dl kremfløte
  - perlesukker
  - hakkede mandler
   
  Slik går du fram:
   
  1. Rør romtemperert Melange og sukker godt. Tilsett egg, malte mandler og hvetemel. Arbeid deigen raskt sammen. Dekk til med plast og sett den kjølig ca 1 time.
   
  2. Sett ovnen på 180ºC. Smør sandkakeformer med Melange og dryss med hvetemel. Del deigen i fire. Trill hver del til en pølse som igjen deles i 12 emner.
   
  3. Trill hvert emne til en kule som trykkes jevnt ut i sandkakeformen. Sett formene på en bakeplate og stek kakene midt i ovnen i ca. 15 min.
   
  4. Når sandkakene er ferdig stekte, legges de på rist med bunnen opp. Etter hvert som kakene blir avkjølte vil de slippe formen lett.
   
  5. Oppbevar de ferdige kakene i en tett boks. De fylles med vaniljekrem rett før servering.
   
  6. Vaniljekrem:Følg bruksanvisningen på posen, men benytt kun halvparten av melken. Pisk fløten med litt sukker og bland kremene sammen. Fyll sandkakene med vaniljekrem. Bruk sprøytepose eller en spiseskje. Dryss over med perlesukker eller hakkede mandler.
   


   - Hejfa
  
  
 • Julekalender: 13 Desember  Heisann, vi må først og fremst beklage for at det ikke kom noe innlegg i går, men her kommer det i alle fall, noen bilder for å få dere i ordentlig julestemning!

   

  - Hejfa • Julekalender 12. Desember  Nå er det snart tid for juleball!
  Her er noen kjoler som vi har lyst på:


   Sweetheart Strapless Neckline with Slim A line Skirt Wholesale Bridesmaid Dress BM-0166

  Kjolene er ifra Nelly og TBdress

  -Hejfa

 • Julekalender: 11 Desember  I dag er det 11 desember!  GORO: Før du byrjar er det viktig å vete at denne oppskriften krev at deigen skal stå kjølig i ein dag. Så om du skal servere han er det viktig å byrje i god tid før selskapet.

  Du treng:

  • 1 egg
  • 1 dl sukker
  • 1 dl kremfløyte
  • 2 ss konjakk
  • 1/2 reva skal av sitron
  • 1 ts kardemomme
  • 250 g melange margarin
  • 50 g potetmjøl
  • 300 g kveitemjøl
  • Vaniljesukker   Slik gjer du:

  1. Visp egget lyst og luftig med halvparten av sukkeret. Skal ikkje vere fullt som eggedosis.

  2. Visp fløyta stiv med resten av sukkeret. Bland forsiktig egg og fløyte.

  3. Tilsett margarinen og sikt på kveitemjølet med kardemomme og vaniljesukker. Vaniljesukkeret tilpassar du sjølv etter kva du sjølv synest.

  4. Bland deigen raskt saman. Dekk den til med plast og la ha stå kjølig til neste dag.'

  5. Kjevle deigen tynt ut, og skjør han i fine emnar som passar til gorojernet ditt. Steik kakane til dei er lys gylne på begge sider. Skjør kakane frå kvarandre med det same du tar dei ut av jernet.  - Hejfa

   

   

   

  

   

   

   

   

   
   

  

 • Julehandel  I går var eg på ein liten julehandel i Førde. Andreas hadde ein kontroll på sjukehuset, og eg var så heldig at eg hadde avsasering samtidig. Så da blei det shopping i Førde! Mamma blei ganske fort lei etter fyrst å ha vore på kontroll med Andreas ein time og deretter traske litt rundt om kring. Men skal sei deg det at ho var ikkje den einaste så var lei etter å ha vore ein time på sjukehuset. Kven var det som måtte sitte på venteromme i ein og ein halv time trur du? Joda, det var eg det. Var heilt greit i begynnelsen, men etter ei halvtimes tid blei det ganske irriterande når alle sjukepleiarane skulle komma bort til meg å spørja om eg var den og den personen. Herlegheit, det var da haugevis av andre personar der, så koffør kom dei heile tida til meg? I tillegg var det ei sånn gammal dame rett ovanfor meg, så satt og stirra HEILE tida! Irriterande!

  Men eg fekk no gjort nokon innkjøp da. Så meste av julegåvane er ferdige! Hallejuja!

  Here`s some pics.....


  Hihi, fire av desse skal rett opp til godaste Heidi og Jorunn!  Julestemning for fullt for både store og små


  Nye finsko, tok meg ein evigheit å finne nokon


  Fine amaryllisen min, berre elskar denne blomsten. • Les mer i arkivet Januar 2013 Oktober 2012 September 2012
  hits