hejfa - Vennegjengen
Forside Add meg Om Heidi Om Eline Om Jorunn

Har du sett Tassen!?Katten til Eline, Tassen, er borte!
Han har vært borte i to uker nå og ingen har sett noe til han!
Det er en norsk skogskatt og han er 7 år.
Han er litt grå, svart  og har en hvvit flekk under haka og nedover mot magen.

Har du sett han, vær snill å si ifra!!

-Hejfa

Endeleg ferdig!Vel, no er eg endeleg ferdig med rommet mitt! Byrja med oppussinga i ferien, og tilbrakte to veker i ei utslitt malingsbrok og med ein malekost i handa. Åja da! "Med ein malekost i handa", dikka leste riktig, pussa opp sjølv og all ting! Med berre bitte, bitte, super lite hjelp ifrå pappa. Nokon måtte da skru opp og ned alt muleg frå veggane! Og ikkje minst hiva ut det grufulle skapet! Men av dei tinga som eg aller helst ville ha beholt, var nok vannsenga mi. Uheldigvis er det av ein eller anna grunn ikkje lenger mogeleg å ha vannseng!

Men uansett, no er eg altså ferdig, hadde jo vore ferdig for ca. 1 månad sida hadde det ikkje vert for at "Jysk" hadde glømt å bestilla senga mi. Kan sei eg var irritert da altså! Men ser ein vekk ifrå det så er eg kjempe "happy" for at rommet endeleg er komplett. Mangler berre nokre bileter no.

Here`s some picks!

Før:


Huum, va rotete dette ja, men det var no i ferien da, og da er eg rett og slett berre giddalaus!


Har alltid hata den fargen på veggane! Ein eller anna slags "hippiefarge" frå 90-talet som foreldra har innbilt seg var "moderne"!!

Etter:


Nokre bilete på veggen: Nusse og Tassen


Vennebileter


Tok og malte innsida av døra og eg når eg fyrst var i gong! Då vart vist ikkje mamma og pappa heilt fornøyde nei, spesielt sida utsida er trefarga og midten no er delvis flekkete! Tok til og med og stal gamle tv-en til Andreas, blei ikkje heilt fornøyd han heller! Men eg har han no enda.


Eg lyte vel nemna det lille søte tilbehøret mitt også da, Indy har altså fått fast plass på rommet. Er berre glad han ikkje rekk opp til senga lenger, han var så fel til å legga seg oppå meg mens eg sov!


Indy<3

Vel, det var alt for no, har no skrive tre innlegg etter klokka 22 eller noko i den duren, så no trur eg jaggu at eg gjer meg for i kveld!

- Eline A

Ti år etterVel, i dag, 11 september 2011 er det ti år sida terrorangrepet i USA 11 september i 2001 (også omtalt som 9/11). Dette terrorangrepet  i USA si histore, er det mest omfattande. Og då snakkar me om alt ifrå skadar som inngår i det materielle området til antallet drepte personar.


World Trade Center

Denne terroraksjonen blei utført av "Al-Qaida" medlemmene, heilt konkret, 19 medlemmer. Det tok fleire år før terrorhandlinga kunne settast i verks, og i tillegg var det ca.20 medlemmar av "Al-Qaida" som studerte ved amerikanske flyskular!! "Huum, lurar på kvifor? Men no skal eg ikkje blande inn mine eigne intensjonar".

 Uansett, kort tid etter angrepet vedtok den dåverande amerikanske presidenten, Georg Bush, at USA skulle gå til åtak mot Afghanistan. Dette skulle vere det fyrste steget for krigen mot terrorisme. Krigen førte til at regimet, "Taliban" blei fjerna. Dermed fortsatte USA med krigen mot terrorismen, og neste stopp var Irak (innleda i fyrste halvåret i 2003).Til saman var det 2986 menneskjer som døydde av terrorangrepet.

Men no har eg ikkje tenkt til å skrive noko meir om dette, bortsett frå at eg er sikker på at me alle saman følar med og sender våre tankar til dei ramma familiane i amerika, no ti år etter den grufulle dagen!

Ironisk nok, akkruatt no når eg sitter og skriver dette, blir deit skote opp rakettar her i Øvre. Den einaste grunnen eg kan komme på at nokon vil gjere det på ei natt som dette, er for å hedra dei ramma personane! Uansett om det er fakta eller ikkje, så er det på den måten eg vil sjå det på at det blir skote opp rakettar.

Med varme tankar frå Eline, Heidi og Jorunn.

Kjelder:

http://no.wikipedia.org/wiki/9/11

http://stopthecap.com/wp-content/uploads/2011/08/9-11-fireball-at-towers.jpg

http://api.ning.com/files/Fixe-CbA0BGuISUoGloUXwgnXvPXg0QSY5PO1i52*JOzPBC1jafAjsmhC9kvpi6tHB0EFLMs0O6QRArg6jhdW04vbC38PSWh/candles1.jpg
 

Maske!Noko av det best ein kan gjera ein fredagskveld etter dobbel gymtime klokka 08 om morgonene, og framføring etterpå er det vel ingen tvil om! MASKE!!!

Vel, Jorunn, hadde vist ei sjokolade maske til, men desverre blei den utkonkurert med dei to uopna boksane av fuktigheitsmaska! Så etter mange rundar fram og tilbake blei det den kvite til slutt!


Maske!


Dusj<3

Kva gjorde de på fredagskvelden?

- Eline A

Klassebilde!I dag tok vi klassebilder på Inderøy vgs.
Og klassen min, 1mu, bestemte oss for at alle skulle ha bart.
Så alle lagde seg en bart, og så festet vi barten med teip og tok bilde.

Her er meg og noen av jentene fra klassen min-

.


- Jorunn F.

 • Stikkord:

  Musikkvideoen vår!  Når vi gikk i tiende klasse fikk vi en oppgave der vi skulle lage vår egen musikkvideo!
  Vi skulle gå sammen i grupper, velge en sang, og lage en musikkvideo og vår egen tolkning av sangen.

  Jeg, Heidi og Eline gikk sammen i gruppe.
  Vi diskuterte lenge før vi kom fram til hvilken sang vi skulle ha.
  Jeg og Heidi ville gjerne ha en litt moderne sang, men Eline ville ha en eldre.
  Og hun visste akkurat hvordan hun ville ha det.
  Snille som vi var, lot vi henne komme med forslaget sitt.
  Hun hadde et veldig bra utgangspunkt, vi endret noe på ideen, kom med andre
  muligheter og sånt, før vi til slutt var helt sikre på at dette var den perfekte løsningen for oss.

   

  Nå er du vel nysgjerrig på hvilken sang vi valgte??

   Non, Je ne regrette rien

  Sangen er fransk og er vel fra 1960 tallet.
  Den ble først fremført av Edith Piaf.

    Édith Piaf (født Édith Giovanna Gassion, 19. desember 1915 i Paris, Frankrike, død 10. oktober 1963 i Plascassier, en forstad til Grasse, nord for Cannes) er en av de mest kjente franske sangerinner noensinne, og hadde stor suksess i tiden rundt 2. verdenskrig.

  Musikken hennes reflekterte hennes tragiske liv, og spesialiteten var balladene hennes som ble fremført med en sorgtung stemme. Hennes mest kjente sanger er «La Vie en Rose», «Milord» og «Non, je ne regrette rien». Blant dem som skrev sanger til henne, blant annet «Milord», var Georges Moustaki. Piaf er gravlagt på kirkegården Père Lachaise i Paris." (http://no.wikipedia.org/wiki/%C3%89dith_Piaf


  Vi jobbet i evigheter med prosjektet, tok masse videoer, bilder og fikset på ditt og datt
  Til vi var 100% fornøyde med resultatet.
  Nå skal dere få se hvordan videoen ble!

  Hva synes du om musikkvideoen vår?

  -Jorunn F.

  Kjoler  Det er sykt mye fine kjoler på Nelly for tiden.
  Her er noen av favorittene mine (Tilfeldig rekkefølge):
  (Trykk på bildet for å komme til kjolen!)

  -Jorunn F

 • Stikkord:

  Dødslekene  Jeg har lest en del bøker i det siste så jeg tenkte jeg kunne skrive litt om en serie som jeg har lest.
  De heter Dødslekene og er skrevet av Suzanne Collins.
  Dødslekene er en trilogi, altså er det en serie på tre bøker.
  Bøkene er : Dødslekene , Opp i flammer og Fugl Føniks.

  [dødslekene.JPG]

  "Reality-TV med livet som innsats I restene av det som en gang var Nord-Amerika, ligger nasjonen Panem. Den velstående og høyteknologiske hovedstaden Capitol er omgitt av tolv distrikter der innbyggerne sulter og lider nød. Styresettet i Capitol er nådeløst og ondt, og kontrollerer utkantdistriktene med jernhånd gjennom å tvinge dem til å sende en gutt og en jente mellom tolv og atten til de årlige lekene de arrangerer; en kamp på liv og død, direktesendt på TV.Fra den fattigste av provinsene blir tolv år gamle Prim valgt. Søsteren Katniss på seksten bestemmer seg for å ta Prims plass for å redde henne, og med det er det som om hun undertegner sin egen dødsdom  og kampen for å overleve begynner. Men Katniss har sett døden i hvitøyet før, og er ikke den som gir seg uten kamp. Det hun ikke er forberedt på, er at hun etter hvert tvinges til å måtte foreta noen brutale valg. Det handler om å drepe eller bli drept. Og det er bare én vinner "  Sammendrag fra bok 1, som jeg fann på Bokkilden.no, fordi jeg er lat og ikke gidder å skrive det selv!

  Men det jeg gidder er å skrive hva jeg synes om boken:
  Det er en kjempebra bok og du blir virkelig hekta på bøkene når du først begynner å lese.
  Boka er tankevekkende, og siden boka foregår i det som før var Nord-Amerika, klarer
  forfatteren og flette inn litt om global oppvarming og hva som ble følgene.
  Og jeg kan virkelig si at dette er en bok jeg anbefaler på det sterkeste!
  Neste år kommer det film av boken. Jeg tror den har premiere i mars 2012.
  Jeg gleder meg virkelig til å se hvordan det kommer til å bli.

  -Jorunn F.

   

  Bilder fra:
  http://www.wendy.no/Verden/MinSide.aspx?UserId=44
  http://bokelskeren.blogspot.com/2008/11/ddslekene-av-suzanne-collins.html

  Sko!  Hei, tenkte eg skulle blogga litt på skulen! For augeblikket er det ikkje så mykje som skjer, men om ein halv time er det full fart med framføringar! Har hatt fordjuping i heile dag om yrke og sånt, kan ikkje venta til eg får på utplassering i staden!  Ha dreve å sett på sko på Brandos i heile dag. Må ha nokon nye vintersko, noko med pels på! Brandos har berre det digre utvalget og veit du! Men, men, problemet er at eg IKKJE HAR PENG!! Så løysinga blir slik: "Mamma betaler!" 

  Jaja, det er vel som han pappa seie; jente + sko = eit svidd kort!  Men, men, sko problemet ska nok løysast!

  Kva syns dykk om desse?

   

  Eg elska dei!

  - Eline A 

 • Stikkord:

  Indiana  Hei, det har nok vore eit stund sida sist, men som Jorunn sa, så har eg hatt ein god grunn. Me har fått pangstart med lekser og innleveringar og i tillegg til det så har eg eit familiemedlem som nyleg gjekk vekk, så det gjorde altså at eg kom ein del på etterskudd med leksene. 

  Men uansett, så går det betre no. Men gjett kva! Me har fått oss hund, ein engelsk setter. Indiana (Indy), heite han, snart 4 månadar no. Han er kjempe nydeleg, og det ser faktisk ut som om det går bra mellom han og Tassen også. "Phhu!, da sleppe eg å tenka på det!". Me var å henta han i Oppdal for tre veker sida i dag!


  Vel, det visar seg at det er noko problem med å få lasta opp bilete! Så det får klara seg med dette no, men det kjem meir sida når eg ha fått fiksa probleme litt!

  - Eline A

 • Les mer i arkivet Januar 2013 Oktober 2012 September 2012
  hits