hejfa - Vennegjengen
Forside Add meg Om Heidi Om Eline Om Jorunn

Skitur!Hei, nå har jeg da vært her i Steinkjer med go`jentene, Heidi og Jorunn, i snart tre dager, og jeg storkoser meg. Vi var nesten en hel dag på senteret i går! Var utrolig sliten i føttene etter turen, og det var jeg nok ikke alene om! 

Men uansett, i dag har jeg og Jorunn gått på ski, Heidi kjørte bil. Jorunn skulle ned til en nabo og levere noen egg, så da fann vi like godt ut at vi kunne gå på ski ned. Ble nok en del stopp på den korte turen også, blant annet fordi Jorunn klarte å ramle! I stilleståande stilling til og med! Dere kan tru vi lo godt. Og så måtte vi jo selvfølgelig ta å hilse på de to skjønne hestene som sto der så ensomme og alene! 
- Eline A

 • Shopping!!  Hei!
  På søndag kom Eline!  
  Som sagt , har jeg ikke sett henne siden sommeren! 
  så det var utrolig koselig og endelig få besøk av henne igjen. 
  Søndagen gikk  rett og slett bare til en "Catching up" 
  Men på mandag var vi på shopping, og var hele 7 timer på byen.
  Det ble svidd bort en del penger der! Bla. klippet både jeg og Eline oss på håret.
  Vi fant ut at vi trengte forandringer og vi gikk drastisk til verks! Eline klippet undercut på begge sider av hodet og
  frisøren stylet håret hennes så hun fikk en skikkelig kul fauxhawk . Jeg gikk også drastisk til verks og klippet bort over halve håret! (lengde) 
  Må innrømme at hjertet var langt oppi halsen i det øyeblikket jeg satt i stolen og viste fram bildet av modellen jeg hadde funnet!
  Vi prøvde også og farge håret mitt, det skulle egentlig ha blitt litt grå aktig , men det så rett og slett bare helt normalt blondt ut!
  Så er vi kommet til shoppingdelen. Jeg og Eline svidde bort flere tusen kr, mens Heidi ville heller spare litt penger. Hun skal 
  nemlig til Estland om ikke så lenge! Vel, ivertfall ble det handlet mye. For det meste klær og sminke. 
  Eline kjøpte seg også et brettspill ( 50shades of grey ) så  igår kveld satt vi og spilte det! Kjempegøy å endelig få ha jentekvelder og snakk igjen!

  Så var vi også på restaurant og åt mye god mat! Da hadde vi alle så vondt i føttene og var sultne og slitne , så maten smakte utrolig godt!  Det var litt om gårsdagen!
  Husk å stille spm. til vår spm.runde! Det gjør dere her.
  Lik også facebook siden vår! Det gjør dere her.


   -Jorunn F. 

  Un petit Jazz op. 92 IV twelve - John Duarte  Hei!
  På tirsdag hadde vi musikktentamen. Det fungerer sånn at alle elevene i klassen skal fremføre noe på sitt hovudinstrument.
  Og så får vi rett og slett karakter på det.
  Som mange av  dere sikkert vet er hovudinstrumentet mitt fløyte. 
  Jeg fremførte et sats som heter "twelve" fra "un petit Jazz op. 92".  laget av John Duarte.

  John Duarte ble født i 1919 i Sheffield , som ligger i England. Duarte var utdannet kjemiker, men i 1969 forlot han dette yrket for
  å kunne utøve musikk.  Det meste av hans musikk kunnskapet var selvlært , borsett fra at han hadde hatt noen Jazz timer med Terrence "Terry" Usher. 
  Han komponerte nesten 150 verk , for det meste for gitar og lutt.   Han døde i 2004.
  Dette var altså litt om komponisten!  Jeg fikk verket av min fløytelærer for  kanskje snart to måneder siden. 
  På gitar fikk jeg med meg Andreas Grønli ( Tusen takk! ) som går i klassen min å som virkelig er kjempeflink på gitar!
  Må bare si at jeg og Andreas hadde fire - fem øvinger ilag og de fleste av disse gikk rett vest! 
  Heldigvis gikk musikktentamenen overraskende bra! Har ikke fått hørt noen karakter enda, men får vel sikkert den snart.
  Jeg har prøvd og legge ut videoen på youtube, men uansett hvor mange ganger jeg prøver så får jeg det altå ikke til!
  Men jeg skal ikke gi opp! Jeg skal prøve å få lagt ut en video av at vi spiller, men frem til da så må dere nøye dere med " Duo terpsis" som spiller.  

   


  -Jorunn F.

  Spørsmålsrunde!  Hei!
  Nå nærmer det seg påskeferie!
  Noen som gleder seg like mye som jeg gjør eller ?

  Grunnen til at jeg gleder meg så sinnsykt mye til ferie akkurat nå, er fordi jeg får besøk av Eline!
  Jeg gleder meg sinnsykt mye. Hun går igjennom en tung tid nå så hun kommer opp hit for å få hodet på andre tanker.
  Eline ankommer med toget på søndags ettermiddag og skal være her i nesten en uke. Jeg har faktisk ikke sett henne siden sommerferien så 
  blir kjempekult å se henne igjen. 
  Vi har ikke akkurat planlagt så veldig mye enda, men vi skal ha jentekvelder , ha en shoppingrunde eller to, også skal vi på treningsenteret en tur.

  Vil ha sommer!


  Jeg ble kjent med Eline i 7.Klasse og etter dette har jeg og Eline vært bestevenner. Vi kan prate med hverandre om alt og jeg vet at Eline er der for meg uansett hva.
  Hun er den beste venninna man kan ha! 

  Jeg lover å ta masse bilder og å holde dere oppdatert!  


  Bilde av Eline når vi var på gåtur for to år siden!

  Men, Siden Eline kommer opp hit i påska tenkte vi at vi skulle ha en spørsmålsrunde! Så, hvis det er noe dere lurer på så er det bare å legge igjen en kommentar!
  Dere kan spørre om hva som helst, men hvis det er for drøyt kommer vi ikke til å svare! Dere kan stille spm til meg , Heidi eller Eline. Vi svarer iløpet av neste uke!

  -Jorunn F. 

  Jaja  Jaja, så kommer det et ganske så deprimerende innlegg.

  Hva gjør en dersom en bare føler en ikke klarer noe som helst? Jeg har absolutt null motivasjon for å stå opp og gå gjennom en ny dag, aboslutt nada. Tror det eneste som får meg opp om morgonene er det faktum at jeg heller ikke klarer å sove. Føler jeg har fått stukket ti spyd rett gjennom hjertet. Er så ufattelig sliten om dagen, orker ingenting, ikke klarer jeg å spise, ikke sove, jeg klarer ikke noe som helst. Sitter bare inntullet i sofaen å stirrer i veggen. Uansett hvor mye familien min prøver å muntre meg opp, så går det ikke. Det er ingenting som går lenger. Har bare lyst til å komme meg bort, bort fra alt! Begynne på nytt en helt annen plass, der ingen kjenner meg og jeg kjenner ikke dem. En veninne sa til meg at en dag våkner jeg opp og tenker, "oi, eg e okey, eg har de bra!". Eneste jeg kan tenke på er, når er den dagen? 

  Vi jenter vet hva det openbare motmiddelet mot "depping" er, nemlig dvd - boks med Sex&City og en boks med sjokoladeis! Men jeg har funnet ut det faktum at dette motmiddelet ikke fungerer i det hele tatt. Hva er det da som funker? Alle sier bare, "kom deg ut, finne på nåke, ha de gøy", men hva når en rett og slett ikke klarer å ha det gøy? Når kroppen nekter og tankene er en annen plass? Er helt på bunnen, alle sier det en gang blir bedre. Eneste jeg kan si er, "når da?". 
  Dette var årets "deppeinnlegg", så håper jeg det ikke blir flere av de. 

  - Eline A

 • Lengter til helg  Hei!

  For the moment sitter jeg på skolen å jobber med en helt utrolig kjedelig innlevering, nemlig "konfliktløsninger i helse og omsorgtjenester". Hørt så kjedelig da? Har nå skrevet 4 sider siden klokken 08 i dag, så nå synes jeg at jeg kan ta en velfortjent pause.

  Ellers er jeg snart ferdig på skolen, har en time igjen før jeg vender hodet hjemover, og stuper i sengen. Er ikke galt med avspasering på en fredag nei. Men det er absolutt ingen tvil om at det er en etterlengtet helg som er i vente, planene er nok å sove lenge, og se noen ordentlige grinefilmer til langt på natt. Love it!

  Elsker de kveldene da en bare kan slappe helt av, ta en ansiktsmaske, lakke neglene, tenne noen levende lys, sette på en god gammel film eller lese favoritt boken og ikke minst krype under et varmt pledd! Noen som er enig?


  - Eline A

 • Krafttak mot kreft!  I går gikk russen med bøsser til inntekt for Krafttak mot kreft. Nå i år kommer inntektene til å gå til forskning på personlig tilpasset kreftbehandling.   Utdrag fra kreftforeningen: 

  "I dag overlever to av tre som får kreft. Men selv om overlevelsen har økt, er det ikke uten kostnad. Behandlingen har blitt mer avansert og bedre, men i mange tilfeller også tøffere. Mange pasienter går gjennom tøffe cellegiftkurer og stråling, noe som har konsekvenser for livskvaliteten, både under kreftbehandling og etterpå. For kreftbehandling har bivirkninger. Mange pasienter kan slite med ettervirkninger i lang tid, kanskje resten av livet. 

  Det vi vet i dag er at svulster i pasienter som har tilsynelatende helt lik kreftsykdom kan respondere helt forskjellig på samme behandling. Imidlertid har vi ikke gode nok metoder til å identifisere hvilken behandling som er riktig for hver enkelt pasient. Enkelte får derfor mer behandling enn de trenger - bare for sikkerhets skyld. Mens andre må prøve flere behandlinger før man finner den som virker. Vi må derfor sate på mer forsking på dette området. 

  Forsking på personlig tilpasset kreftbehandling gjør at vi i fremtiden kan gi hver enkelt pasient den behandlingen de trenger, når de trenger den. Da sørger vi for at pasienter ikke bare overlever, men at de også overlever til et godt liv med god livskvalitet uten unødvendige bivirkinger og seneffekter." 

   Som dere skjønner går bidraget til en veldig god, og ikke minst viktig sak!  Om dere vil støtte Kreftforeningen ved å donere et bidrag, kan dere trykke på bildet under for å komme til siden. Vet det er mange som vil sette pris på det! 


  - Eline A

 • Påskekylling!  Hei!

  Ja då sit eg og Guri å lagar påskekylling av garn. Det er jo endå ei stund til påske, men sida eg er på praksis no, har me byrja å lage litt påskepynt der. Eg skal også ha tre arbeidsoppdrag/aktivitetar som eg skal gjennomføre, så då har eg planlagt å lage påskekylling av garn med ungane. 

   

  - Heidi F.

 • Les mer i arkivet April 2013 Mars 2013 Februar 2013
  hits