hejfa - Vennegjengen
Forside Add meg Om Heidi Om Eline Om Jorunn

SenteretIgår slutta vi klokka 13 på skolen.
Ganske godt egentlig! Bruker egentlig å slutte kl. 1530, men danselæreren var ikke på skolen så vi fikk fri!
Jeg tok bussen til steinkjer og for på senteret en stund.  
Kjøpte meg faktisk noen vekter!
Her er settet jeg kjøpte: 15 kilo tilsammen.
Kommer aldri til å klare å løfte de, Haha! Jeg er for svak..!

Fann også noen veldig kule plagg på H&M, men hadde ikke mer penger så må vente til neste lønning før jeg kan kjøpe de...

Ellers, så skal jeg på trening og i bassenget idag og så blir det vel sikkert litt lekser and stuff. 
 

Det var en rask oppsummering av dagen min igår å idag!

-Jorunn F. 

Det kunstnariske hjørnet!Hei, har følt meg ein smule overdosa med kultur i helga, anar ikkje kvifor, men av ein eller anna merkeleg grunn befann eg meg plutseleg i det kunstariske hjørnet! Hihi, så da var det rett opp til Vetlebobbo, rappa maleutstyret hans og rett ned til mitt lille krypinn!Det faktum at eg hadde stukke av med malesakene til Andreas var ikkje noko stor sak, faktisk så var han nesten like entusiastisk som meg sjølv. Han skisserte nokre nydelege bileter, med fjell og dalar og alt detta der, som eg då kunne få gå ut ifrå. Men trur du ikkje at eg takka nei? Heilt ærleg, så trur eg jaggu at eg faktisk berre ville ha øydelagt skissene hans...... så flink til at eg kan få til det som han drive med, er eg ikkje! Skulle gjerne ha vist skissene han lagde, men så ego som eg er, hugsa eg ikkje på å ta nokre bileter av dei!Men i alle fall, så gjekk eg no rundt og "stubulerte" på kva eg skulle male, så kom eg på kanskje det mest barnslige av alt! Men likevel det nydelegaste! HAVFRUE!!


Malen min, er ikkje så veldig bra, men betre enn ingenting! Ikkje sant?

 
Rappa frå Andreas!


I full gong her ja!Er ikkje ferdig med maleriet mitt, men de skal no få sjå det endelege resulatatet!


Naaaam


- Eline A

 

MarsipankakeSitte i 50 års-selskapet til mamma og eg KJEDAR meg, så eg tenkte eg skulle bruke tida på å skrive eit lite innlegg. Så ser det i alle fall ut som eg gjer noko.

I går lagde eg ei marsipankake til mamma, fyrste gong eg ha laga det, men må innrømma at han faktisk blei ganske så fin om eg så får seie det sjølv! Hihi... men her kjem nokre bileter ifrå bakinga.


 

- Eline A

Rundstykker med hvitløk og urterSnublet over denne oppskriften igår å var nødt til å prøve den ut!
Disse rundstykkene så jo kjempegode ut. Derfor laget jeg de til kveldsmat.
Det var veldig vellykket synes jeg. Kjempegode rundstykker!
Skal faktisk bake flere nå fordi vi får besøk senere ikveld.

Her er resultatet:


 Dette trenger du for å lage rundstykkene:
 * 450g mel
 * 2,5dl lunket melk
 * 2ts sukker
 * 75g smør 
 * 1ts salt 
 * 50g fersk gjær 
 * 1 egg
 * Kremost med hvitløk og urter     

Dette gjør du:
Varm opp melken til den er lunken, tilsett deretter romtemperert smør i melken. La det smelte. Tilsett gjær.
Visp klart egget i en egen bolle.
Hell 1/3 av mele + sukkeret, saltet, og egget opp i en bolle. Så tilsetter du melkeblandingen din. Elt deigen på lav hastighet og tilsett litt etter litt av melet. Så lar du deigen elte i ca. 5 minutter. Deigen er ferdig når den slipper kantene på bolle og er fast og fin. Du kan  tilsette litt mer mel viss den ikke er fast nok. La deigen hvile 10 minutter før du tar den ut av bollen.

Del deigen i 9 eller 14 deler. Alt etter hvor store du vil rundstykkene skal bli. Jeg delte min deig i 9 biter. Så tar du en deigklump og gjør den flat. Pass på at du ikke flater den ut for mye for da blir den ikke så luftig som du vil den skal være! Så legger du bare en ts med kremost i midten av biten og bretter inn sidene. En ts er nok! Det ser kanskje ut som t det er litt lite, men det er det faktisk ikke.  Så snur du den rundt slik at den glatte siden blir opp å legger rundstykket ned på en smurt form. Dette gjør du med alle bitene dine. 

Når du har gjort dette pensler du rundstykkene dine med smør å legger et plastfolie over. La de heve i 30 minutter. Når det er 10 minutter igjen setter du ovnen på 175°. Rundstykkene skal steke i ca 20 minutter. Så er det bare å dekke på bordet å nyte med familie å venner!
Enjoy! -Jorunn F.


Linken til siden jeg fann denne oppskriften på finner du lenger oppe i dette innlegget. Der finner du også mange andre gode oppsrkifter på b.l.a. Cupcakes, sjokoladekaker...

Sicilienne Op.78Hei.
Ville bare fortelle dere om hva jeg har fått i lekse på fløyte til neste uke.
Jeg går jo på musikklinja så jeg har tre forskjellige instrumenter å øve på,  fløyte, sang og piano.

Å denne uken ar jeg fått en skikkelig nydelig sang på fløyte!
Sicilienne av Gabriel Faure
.Fil:PH03920.jpg

Faure var en fransk komponist og organist som levde ifra 1845-1924.
Han fikk sin musikkutdanelse allerede som 9-åring ved Louis Niedermeyer musikkskole.

Her er noen av verkene hans:
* Cantique de Racine, Opus 11 tilegnet til Cesar Franck
* Violinsonate nr 1. i a-dur
* Violinsonate nr 3. i E-moll
* Pianokvartett nr 1. i c-moll
* Pianokvartettnr 2. i g-moll
* Dolly Suite, Opus 56
* Pelleas et Melisande ( Suite) Inspirert av Maurice Maeterlincks. 


Jeg skal kanskje fremføre denne når vi har fellestimer.
Det er sånn at vi blir delt inn i grupper fra klassen å så skal vi spille for hverandre å gi tilbakemeldinger.

 * Hva synes dere om "Sicilienne"? Hørt den før?


-Jorunn F.

Gratulera med dagen!!Må berre ynskja verdas beste mamma til lukke med 50 - årsdagen i dag!!!Fem grunnar til at alderen 50 er fin:

- Når du er 50 har du faktisk allereie levd eit halvt århundre!! Berre det er ein stor prestasjon i seg sjølv!

- Du hugsar framleis kven "The Beatles" var!

- Du byrjar å hugse ting ifrå barndommen!

- Du får meir tid til alle desse "store" prosjekta dine!

- Og du får meir tid til å dulla med vesle gulljenta di! (MEG)Stor klem ifrå Eline!!

 

 • Stikkord:

  Poirot!  Heisann, skriver berre eit lite "kjedeinnlegg" på skulen no! Er utruleg kor idiotiske alle desse helseoppgåvene kan vere! Skuldar på læraren eg, hihi!

  Får vel seie litt om kva som skjer for tida da.... huum, kor skal eg byrje?

  Dramaen skal sette opp ei Poirot framsyning, og av åtte personar så var me berre to stykkjer som viste kven Poirot er! Seriøst? Er det mogeleg?! Me skal sette opp stykke "The man with the careless victim", i alle fall så trur eg det var det det heitte. I stykket er det to hovudroller, Poirot selvfølgeleg og Miss Flecher! Har fått rolla som Miss Flecher, og om nokon av dykk har lest krimmen så har dykk sikkert oppdaga at Miss Flecher blir framstilt som ei middeladrande dame! Men me har endra litt på manuset slik at det tilpassar seg etter kva midlar me har tilgjengeleg! Så i denne samanhenga så er Miss Flecher i 20-30 åra! BASTA!    Uansett, det blir oppdaga eit lik på rommet til Miss Flecher og Poirot er ikkje sein med å komme med sine utmerkelsar om kva som har skjedd, og er fast bestemt på å ta saka, og Miss Flecher som blir assistenten hans, følgjer han gjennom heile mysteriet!


  "Døden på Nilen", kjempe bra!

  Handlinga skal føregå på 40 talet, noko som i alle fall EG var utruleg begeistra for!! Noko som de som kjenner meg sansynlegvis er høgst klar over. Berre tenk på dei antrekka dei hadde!! Åhhh.... som eg gledar meg!  Så no har eg dreve å gått igjennom garderoben å litt sånt, å funne ut kva som manglar av diverse saker og ting! Ironisk nok så må me sjølve ordne med kostyme og rekvisittar!  - Eline A

   

  Ansiktsmaske og browniecookies  Hei!
  Lenge siden jeg har lagt ut noe her nå.
  Har vært veldig opptatt med jobb, skole å jeg har begynt å trene på
  dampsaga bad og gym.

   

  Derfor sitter jeg å slapper av med ansiktsmaske. Så skal jeg ta meg en dusj før jeg skal se "Once upon a time" på tvnorge. Digger den serien!

  Ellers har jeg laget browniecookies idag. Juksa å kjøpte ferdigblanding som bare trenger egg og smør.
  Men de er jo gode da. Her er resultatet:


  Skal forresten snart få farget håret mitt! Neste helg kanskje. Det kommer til å bli rødt å blondt. Gleder meg!

  Men nå må jeg gå å vaske av meg denne guggen jeg har i trynet!
  Vi snakkes!


  -Jorunn F.


   

  "Som snytt ut av nasan pao mor si" !!  Ja ja.....då var det helg igjen, tenkte eg skulle ta ein liten oppsummering av veka! Kor skal eg byrje? Vel, til å starte med kan eg vel nemne at eg har vore i praksis denne veka, nede på AD - bustaden, skikkeleg koseleg der nede. Einaste minuset er at mamma jobber der nede, og ifølgje alle andre bortsett frå meg sjølv så er eg "så snytt ut ta nasan mor mi"!  


  Så kvar morgo denne veka (ved nytt vaktskift) fekk eg no høyra det samme om igjen og om igjen, "ja ho e no jammen lik ho Kari Ann(e) ?) I går for eksempel, kom eg eit par minutt forseint, så rapporten hadde allereie starta. Når han var ferdig og alle pasientane var fordelt, og eg hadde fått ei å "dilta" etter.... så skjedde det no igjen! Trur du ikkje at eg fekk høyra det ENDA ein gong!

  No har eg høyrt det samme om kor lik eg er ho mamma opp igjen og opp igjen heile veka minst 2 gonger for dagen! Så no i går så sat me no der inne på pers.rommet og drakk kaffi før runden starta, så ser ho Birgitte (som eg skulle "dilta" etter) opp på meg:

  "Ja, du eg må nesten berre spørja eg.... men ehh du ekje dotte te ho Kari Ann vel?"

  "Jo", seie eg og teke ein slurp av kaffien.

  "Ja, du e da så hoggande lik ho og, atte, eg måtte berre spørra eg!"

  "Ja veit du ke, da vare eg sa og her på tirsdag, da sat eg her no å tenkte når eg såg ho, at ho e no så lik ho Kari Ann(e) atte.... men eg syntes ho va så mørk, va so mørk i huda og så mørkt hår at eg lurte no litt... Men ho Kari Ann(e) e no ganske so mørk ho, jau d e no ei stund sida eg ha sett ho og. Så eg måtte rett og slett spørre eg! Men når du fyst veit de, så ser du de me ein gang!"

  Whæææ!!  Det er til å bli gal av.... dette har eg høyrt kvar dag no!! Seriøst, SÅ LIK ER EG IKKJE! Men mindre du samanliknar oss når me var små begge to, då skal eg sei meg enig! Men me er ikkje SÅ like! Skulle ha prøvd det dykk og, fått høyra detta kvar dag!

  Men no får eg stikke har nokre grønsakar å kutte opp! Hihi, me bloggast seinare!

  - Eline A

  Innspurt!  Sitter berre med innspurten på artikkelen min om Marie Antoinette. Eller kanskje ikkje akkuratt innspurt? Er ikkje heilt på slutten enda! Allereie fått utsetting ein gong, så no må den snart verte ferdig! Men det er utruleg kor fort det går når ein fyrst er kommen i gong. Er kommet sånn ca. til den delen av livet hennar då Frankrike si økonomiske krise byrjar! Jaja... skal no bli spennande å sjå korleis dette går!


  Men det som skal bli mest spennande av alt vil bli å få han tilbake etter at læraren har gått igjennom han. Kari (læraren) berre ventar på å få tak i noko å ta oss med, ho har vist fått føre seg det at sida nokre (seier ikkje kven) tydelegvis har juksa (ifølgje ho sjølv!! Som er eit utruleg dårleg argument) er det stor mogelegheit for kopiering av tekstar frå nettet og slikt.

  Uansett, eg nekta å skrive ei av oppgåvene ho kom med, som var å skrive om "ungdommens bruk av datamskin" og ting i den retninga! Så eg sa rett og slett at eg heller ville skrive om noko anna! Og slik var det at eg enda opp med Marie Antoinette! Eg trur kanskje at ho blei ein bitte liten smule irritert når eg sa at det ho kom med var standard oppgåver og at eg heller ville skriva om noko litt meir utfordrande!


  Saken her er den at eg hentar nærmast all informasjonen min ifrå bøker og filmen hennar, og eg tvilar sterkt på at Kari har sett den filmen!  Så eg forventar at ho vil komma med ein komentar som dette, "du har ikkje skrive opp internett-kjelder, men du har ført opp en film som kjelde! Er dette virkelig ei kjelde med riktig fakta?"


  Ergo, så er det sansynlegvis ein viss sjanse for at Kari vil byrje å bable om at eg liksom har juksa og ikkje skrive opp kjeldene eg har brukt!! Klassisk Kari!

  Men no får eg sjå til å komma meg tilbake til arbeidet! Skal la dykk få veta korleis det går.

  - Eline A

  Les mer i arkivet Januar 2013 Oktober 2012 September 2012
  hits