hejfa - Vennegjengen
Forside Add meg Om Heidi Om Eline Om Jorunn

På flyttefotJepp, det er som overskriften sier. Jeg er nå offisielt på flyttefot. Er på vei bort fra alt som kan beskrives som trygt hjemme. Må fra nå av klare meg selv økonomisk med å overleve på stipend og jobb-pengene jeg har tjent opp i sommer. Fra å gå fra en tilværelse der jeg som oftest har fått alt jeg trenger hjemme, mat, klær (vel dette må jeg som ofest betale selv), skoleutstyr, osv.. til nå å måtte ordne meg seg hele tiden. God help me. Vel, dette er kanskje å overdrive litt. Skal nå bare 1 1/2 time unna på hybel. Og dessuten, må uansett hjem så ofte som mulig å vaske klær. Men poenget er der uansett. Hehe

Har altså fått meg hybel på Hafslo, i sentrum. Takk Gud for det! Hybelen min er relativt liten, og med det mener jeg knøttliten. Og kjøkkenet består av en oppvaskkum og en bærbar kokeplate. Badet er enda verre. For å si det slik, du kan sitte på toalettet og vaske hendene samtidig. Men alt går så lenge jeg slipper å ta buss ca 2 timer hver morgon. Rommet mitt er helt hvitt, bokstavelig talt. Vegger, tak, gulv, dør, møbler, alt er hvitt. Sett bort ifra en blå stol! Så det trengs definitvt litt arbeid. Noe som har resultert i at jeg, mamma og Andreas hele uken har kjørt til og fra Sogndal og Førde i ett sett for å hande inn. Satser på et Black and White tema, med rød som "wow farge".  Er litt små deprimerende å innrømme at det faktisk er broren min som har det beste øyet for interiør. Hadde det vært opp til meg hadde jeg tatt med alt i butikken som enten sier søtt, rosa, moderne, shabby chic eller goth. Ergo, det ville vært et eneste stort kaos. Hehe. Men det er en ting jeg gjerne vil ha, og som familiens interiør ekspert er enig i, et stort bilde av Audrey Hepburn. I hennes signatur posering selvsagt. Vel, i morgen er det off til Ikea! Er en del småtteri som enda ikke er på plass. Må blant annet anskaffe noe å henge klærne på. Ikke søren om jeg skal brette ALLE klærne mine i en kommode! Kremt. Og dessuten har jeg en bror i Bergen som også trenger en overhaling på hybelen. Godt å vite at det ikke bare er jeg som er skyld i all reisingen denne uken. 

- Eline A

 

 • Grillkos  Sommeren nærmer seg slutten og skolen er i frammarsj. I den anledning fann jeg, Alise og Jenny ut at vi skulle ta en grillkveld før ferien tar slutt. Så i går gikk vi til innkjøp av engangsgrill, grillpølser, jordbær og marshmallows, og satte kursen mot demningen. Der grillet vi og koste oss med prat til langt på kveld. Må vel bare nevne det store balet vi hadde med å få fyr på grillen.. Vi satt en hel time og tente på, og tente på igjen, og tente på IGJEN, uten resultat. Så all ære til Jenny for at det faktisk ble mat i går!  Aner ikke hvordan ho fikk det til, men mat ble det. Hehe
  Klarte selvfølgelig å slette alle bildene jeg tok i går. Så takk til Alise vennen for at jeg fikk låne bildene dine! 

  - Eline A

   

 • Wien  Da er det en stund siden noen av oss har blogget og det har vært rolig på bloggfronten. Men jeg kan trygt si at vi alle har hatt våre grunner, har vært mye med eksamener på slutten av skuleåret og jobb. Men nå er sommeren i gang og fritiden strekker mer til. Tenkte bare å fortelle litt om ferien min. Jepp, er allerede ferdig med den, nå blir det jobb resten av sommeren!

  Men altså, vi dro til Wien. En helt fantastisk by! Kan virkelig anbefale alle å dra dit. Byen er full av gamle bygninger, katedraler, slott og museum. Helt perfekt! Vi tilbrakte vel to hele dager på museumene. Men det var et spesielt museum som skilte seg ut for meg, nemlig Sisi Museumet! Helt siden tegneserien om Prinsesse Sisi gikk på Fox Kids når jeg var liten har jeg vært forelsket i denne folkehelten, og bare det å få gå å se kjolene hun bar og rommet hun bodde i var en ubeskrivelig opplevelse! Uheldigvis var det ikke tillatt å ta bilder på de fleste museumene, men klarte å snike mobilkamaraet opp i ny og ne. Fikk et ganske stygt blikk fra en sikkerhetsvakt da jeg drev å fiklet med mobilen absolutt overalt!

  Og om en er glad i merkeklær er dette definitivt byen for deg. Handlegaten var proppet full av Gucci, Chanel, Prada, Burberry og Dolce & Gabbana! Skal si kortet fikk svidd seg litt! Vi tok også en liten tur på Donau, fin tur, men selve kanalen så desverre så forurenset ut at når en bader så kommer en opp igjen med tre armer! 

  Siste kvelden vår dro vi på konsert med musikk av Mozart og Strauss, det var også opera og ballett! Dette er noe som ikke kan beskrives, men må oppleves! 

  Ønsker alle en like god ferie som jeg har hatt.

  - Eline A

 • Gratulerer med dagen!  Gratulerer med dagen Norge!
  Håper alle sammen har hatt en super dag!
  -Hejfa 

 • Konfirmasjon  På tide med et lite innlegg, så vi ikke glemmer bloggen helt.

  I helgen ble lille broren min, eller vetle bobbo som jeg kaller han, konfirmert. Var en utrolig hyggelig dag som ble feiret med nær famile! Det begynte som alle andre konfirmasjoner, i kirka, med mye sang og musikk. Var alt i alt en helt grei gudsteneste. Må innrømme at jeg følte meg litt gamlere enn jeg er der jeg sto å så lillebror gå opp til alteret.

  Ellers hadde vi middag og kaffe på Klingenberg Hotel. Fikk en kjempegod tre -retters middag, og en litt spesiell dessert. Var vel egentlig ingen av oss som helt skjønte hvordan vi skulle spise den, siden den tydelegvis skulle tilbredes/spises på en "spesiell" måte.

  Og dagens tale ble holdt av min kjære mor, må ærlig talt inrømme at jeg fikk tårer i øynene. Ettersom talen nærmet seg mer og mer slutten, var det først da jeg innsåg at alle vi barna begynner å bli voksne. Min eldste bror er 21, jeg blir snart 18 og lillebror er 15 og konfirmant. Hva skjedde med alle årene? Føler det ikke er lenge siden jeg sprang hus til hus med besteveninnen min på den tiden å fann på mange sprell! Tror ikke jeg er helt klar for å bli voksen enda jeg. Hehe  (Andreas og hans greske gudfar, synes gudmor og gudfar høres så mye bedre ut enn "fadder")

   

  Men, det var da litt om hva som har skjedd i det siste i alle fall. Så må jeg bare få skryte litt av meg selv som sto hele helgen å bakte kaker! Da skal jeg si jeg var passe stolt når alle kakene nådde helhjertet fram til hotellet lørdagskveld!

  Så er det som vi alle vet 17 Mai i morgon, også kjent som Noreg sin bursdag, nasjonaldagen og det uttrykket som er mest kjent for oss unge, SKOLEFRI DAG. Så dere skal ikke se bort ifra at det kommer et lite innlegg i morgon en gang.

  - Eline A

 • Oppsummering av uken  Hei!

  Nå er det en stund siden noen av oss har blogget, så her kommer en liten oppsummering av den siste uken. 

  Det jeg har brukt mest tid på denne uken er skole og praksis. Vi har hatt praksis uke, ganske kjekt å komme seg bort fra skolen litt, men synes nok at det blir litt seigt i lengden. Og det tror jeg ikke jeg er alene om! I tillegg til at vi har praksis, har vi fått utlevert  en praksisoppgave, som skal gjøres ferdig under praksisperioden, alt dette og flere innleveringer i blant annet gym og norsk. Ikke nok med det har vi mange prøver i den kommende uken. 

  Sist lørdag feirte Jenny bursdagen sin. Utrolig koselig, vi var en liten jente gjeng som koste oss mye så lenge det varte. Jenny hadde funnet ut at det kunne være artig med "kostyme bursdag". Så det ble en litt rar blanding av alt mulig. Blant annet Gossip Girl, servitør, resepsjonist,nerd, cowboy - girl og back to the 80s.
  Men nok om det, dagen i dag har vært ganske travel. Vi hadde øving kl.13 - 17 i dag, VDV skal framføre en "drama-komedie-musikal". Vet ikke helt hva jeg skal kalle det, men tror det blir bra. Vi har det i alle fall veldig gøy på øvingene. I morgon er det på`n igjen, og da skal det stilles opp med kostymer og hele pakken.

  Når jeg kom hjem var pappa fult i gang med å male garasjen vår, og snill som jeg er hoppet jeg fort i joggebuksen og hjalp til. Vi ble vel ferdige i løpet av noen timer. 


  Siden det var så fint vær, ble det en god lekestund ute for vetle voffen vår også.

  Så for øyeblikket sitter jeg og koser meg med litt Harry Potter Maraton! Elsker den serien, og synes det er ufattelig trist at den er slutt.   Ukens lørdagsgodt består av nøtter og appelsin! Nam

  Ha en fin lørdagskveld videre!

  - Eline A

 • Estland tur  No vart det på tide med eit nytt innlegg. 

  På fredag skal eg reise til Estland på skuletur. Eg glede meg sjukt mykje og eg har prata om denna turen i fleire veke no. Trur nokk vennene mine har blitt litt lei så no prøve eg å la være å snakke om det så mykje. 

  Ellers så begynte eg å pakka litt igår og skal pakke resten idag. Me reise som sagt på fredag klokka 23.00. Me skal kjøyre buss til Stocholm. Me er framme i Stocholm  i 10-11 og skal vere der til halv 4 ca. Så er det å sjekke inn på båten der me skal ligge i ei natt før me ankommer Tallin . Me skal vere i Tallin ei stund før me kjøyrer vidare til Narva der me skal vere nokon dagar. Så på onsdag reise me tilbake til Tallin der me skal ligga på hotellet SUSI i 1 dag så reise me tilbake me tilbake med nåten på torsdag og kjem til stockholm på fredag og da kjøyre me rett heim. 

  Eg kjem til å ta masse bilde så dikka får eit innblikk i korleis det er i Stocholm,Tallin og Narva. 

   

   

   

  Narva !


   

   

     - Heidi 

 • Skitur!  Hei, nå har jeg da vært her i Steinkjer med go`jentene, Heidi og Jorunn, i snart tre dager, og jeg storkoser meg. Vi var nesten en hel dag på senteret i går! Var utrolig sliten i føttene etter turen, og det var jeg nok ikke alene om! 

  Men uansett, i dag har jeg og Jorunn gått på ski, Heidi kjørte bil. Jorunn skulle ned til en nabo og levere noen egg, så da fann vi like godt ut at vi kunne gå på ski ned. Ble nok en del stopp på den korte turen også, blant annet fordi Jorunn klarte å ramle! I stilleståande stilling til og med! Dere kan tru vi lo godt. Og så måtte vi jo selvfølgelig ta å hilse på de to skjønne hestene som sto der så ensomme og alene! 
  - Eline A

 • Shopping!!  Hei!
  På søndag kom Eline!  
  Som sagt , har jeg ikke sett henne siden sommeren! 
  så det var utrolig koselig og endelig få besøk av henne igjen. 
  Søndagen gikk  rett og slett bare til en "Catching up" 
  Men på mandag var vi på shopping, og var hele 7 timer på byen.
  Det ble svidd bort en del penger der! Bla. klippet både jeg og Eline oss på håret.
  Vi fant ut at vi trengte forandringer og vi gikk drastisk til verks! Eline klippet undercut på begge sider av hodet og
  frisøren stylet håret hennes så hun fikk en skikkelig kul fauxhawk . Jeg gikk også drastisk til verks og klippet bort over halve håret! (lengde) 
  Må innrømme at hjertet var langt oppi halsen i det øyeblikket jeg satt i stolen og viste fram bildet av modellen jeg hadde funnet!
  Vi prøvde også og farge håret mitt, det skulle egentlig ha blitt litt grå aktig , men det så rett og slett bare helt normalt blondt ut!
  Så er vi kommet til shoppingdelen. Jeg og Eline svidde bort flere tusen kr, mens Heidi ville heller spare litt penger. Hun skal 
  nemlig til Estland om ikke så lenge! Vel, ivertfall ble det handlet mye. For det meste klær og sminke. 
  Eline kjøpte seg også et brettspill ( 50shades of grey ) så  igår kveld satt vi og spilte det! Kjempegøy å endelig få ha jentekvelder og snakk igjen!

  Så var vi også på restaurant og åt mye god mat! Da hadde vi alle så vondt i føttene og var sultne og slitne , så maten smakte utrolig godt!  Det var litt om gårsdagen!
  Husk å stille spm. til vår spm.runde! Det gjør dere her.
  Lik også facebook siden vår! Det gjør dere her.


   -Jorunn F. 

 • Stikkord:

  Un petit Jazz op. 92 IV twelve - John Duarte  Hei!
  På tirsdag hadde vi musikktentamen. Det fungerer sånn at alle elevene i klassen skal fremføre noe på sitt hovudinstrument.
  Og så får vi rett og slett karakter på det.
  Som mange av  dere sikkert vet er hovudinstrumentet mitt fløyte. 
  Jeg fremførte et sats som heter "twelve" fra "un petit Jazz op. 92".  laget av John Duarte.

  John Duarte ble født i 1919 i Sheffield , som ligger i England. Duarte var utdannet kjemiker, men i 1969 forlot han dette yrket for
  å kunne utøve musikk.  Det meste av hans musikk kunnskapet var selvlært , borsett fra at han hadde hatt noen Jazz timer med Terrence "Terry" Usher. 
  Han komponerte nesten 150 verk , for det meste for gitar og lutt.   Han døde i 2004.
  Dette var altså litt om komponisten!  Jeg fikk verket av min fløytelærer for  kanskje snart to måneder siden. 
  På gitar fikk jeg med meg Andreas Grønli ( Tusen takk! ) som går i klassen min å som virkelig er kjempeflink på gitar!
  Må bare si at jeg og Andreas hadde fire - fem øvinger ilag og de fleste av disse gikk rett vest! 
  Heldigvis gikk musikktentamenen overraskende bra! Har ikke fått hørt noen karakter enda, men får vel sikkert den snart.
  Jeg har prøvd og legge ut videoen på youtube, men uansett hvor mange ganger jeg prøver så får jeg det altå ikke til!
  Men jeg skal ikke gi opp! Jeg skal prøve å få lagt ut en video av at vi spiller, men frem til da så må dere nøye dere med " Duo terpsis" som spiller.  

   


  -Jorunn F.

 • Stikkord:
  Les mer i arkivet August 2013 Juli 2013 Mai 2013
  hits