Krafttak mot kreft! (hejfa)
Forside Add meg

Krafttak mot kreft!I går gikk russen med bøsser til inntekt for Krafttak mot kreft. Nå i år kommer inntektene til å gå til forskning på personlig tilpasset kreftbehandling. Utdrag fra kreftforeningen: 

"I dag overlever to av tre som får kreft. Men selv om overlevelsen har økt, er det ikke uten kostnad. Behandlingen har blitt mer avansert og bedre, men i mange tilfeller også tøffere. Mange pasienter går gjennom tøffe cellegiftkurer og stråling, noe som har konsekvenser for livskvaliteten, både under kreftbehandling og etterpå. For kreftbehandling har bivirkninger. Mange pasienter kan slite med ettervirkninger i lang tid, kanskje resten av livet. 

Det vi vet i dag er at svulster i pasienter som har tilsynelatende helt lik kreftsykdom kan respondere helt forskjellig på samme behandling. Imidlertid har vi ikke gode nok metoder til å identifisere hvilken behandling som er riktig for hver enkelt pasient. Enkelte får derfor mer behandling enn de trenger - bare for sikkerhets skyld. Mens andre må prøve flere behandlinger før man finner den som virker. Vi må derfor sate på mer forsking på dette området. 

Forsking på personlig tilpasset kreftbehandling gjør at vi i fremtiden kan gi hver enkelt pasient den behandlingen de trenger, når de trenger den. Da sørger vi for at pasienter ikke bare overlever, men at de også overlever til et godt liv med god livskvalitet uten unødvendige bivirkinger og seneffekter." 

 Som dere skjønner går bidraget til en veldig god, og ikke minst viktig sak!  Om dere vil støtte Kreftforeningen ved å donere et bidrag, kan dere trykke på bildet under for å komme til siden. Vet det er mange som vil sette pris på det! 


- Eline A

  • Ingen kommentarer    Skriv en ny kommentar

    hits