Julekalender: 14 Desember (hejfa)
Forside Add meg

Julekalender: 14 DesemberHeisann, beklager det ikke har blitt noe blogging de siste dagene, men jeg er ganske sikker på at vi alle har vore veldig opptatte med jobb og skole nå før jul! Men nå kommer i alle fall innlegg for de siste dagene. Her kommer en oppskrift på sandkaker. Oppskriften er hentet ifra "Melange", og dere kan se den opprinnlige siden HER.

Du trenger: 

- 250 g Melange margarin, romtemperert
- 125 g sukker
- 50 g malte mandler
- 1 egg
- 400 g hvetemel

Vaniljekrem

- 2 pose(r) vaniljesaus
- 5 dl melk
- 2 dl kremfløte
- perlesukker
- hakkede mandler
 
Slik går du fram:
 
1. Rør romtemperert Melange og sukker godt. Tilsett egg, malte mandler og hvetemel. Arbeid deigen raskt sammen. Dekk til med plast og sett den kjølig ca 1 time.
 
2. Sett ovnen på 180ºC. Smør sandkakeformer med Melange og dryss med hvetemel. Del deigen i fire. Trill hver del til en pølse som igjen deles i 12 emner.
 
3. Trill hvert emne til en kule som trykkes jevnt ut i sandkakeformen. Sett formene på en bakeplate og stek kakene midt i ovnen i ca. 15 min.
 
4. Når sandkakene er ferdig stekte, legges de på rist med bunnen opp. Etter hvert som kakene blir avkjølte vil de slippe formen lett.
 
5. Oppbevar de ferdige kakene i en tett boks. De fylles med vaniljekrem rett før servering.
 
6. Vaniljekrem:Følg bruksanvisningen på posen, men benytt kun halvparten av melken. Pisk fløten med litt sukker og bland kremene sammen. Fyll sandkakene med vaniljekrem. Bruk sprøytepose eller en spiseskje. Dryss over med perlesukker eller hakkede mandler.
 


 - Hejfa


  • Ingen kommentarer    Skriv en ny kommentar

    hits