Ti år etter (hejfa)
Forside Add meg

Ti år etterVel, i dag, 11 september 2011 er det ti år sida terrorangrepet i USA 11 september i 2001 (også omtalt som 9/11). Dette terrorangrepet  i USA si histore, er det mest omfattande. Og då snakkar me om alt ifrå skadar som inngår i det materielle området til antallet drepte personar.


World Trade Center

Denne terroraksjonen blei utført av "Al-Qaida" medlemmene, heilt konkret, 19 medlemmer. Det tok fleire år før terrorhandlinga kunne settast i verks, og i tillegg var det ca.20 medlemmar av "Al-Qaida" som studerte ved amerikanske flyskular!! "Huum, lurar på kvifor? Men no skal eg ikkje blande inn mine eigne intensjonar".

 Uansett, kort tid etter angrepet vedtok den dåverande amerikanske presidenten, Georg Bush, at USA skulle gå til åtak mot Afghanistan. Dette skulle vere det fyrste steget for krigen mot terrorisme. Krigen førte til at regimet, "Taliban" blei fjerna. Dermed fortsatte USA med krigen mot terrorismen, og neste stopp var Irak (innleda i fyrste halvåret i 2003).Til saman var det 2986 menneskjer som døydde av terrorangrepet.

Men no har eg ikkje tenkt til å skrive noko meir om dette, bortsett frå at eg er sikker på at me alle saman følar med og sender våre tankar til dei ramma familiane i amerika, no ti år etter den grufulle dagen!

Ironisk nok, akkruatt no når eg sitter og skriver dette, blir deit skote opp rakettar her i Øvre. Den einaste grunnen eg kan komme på at nokon vil gjere det på ei natt som dette, er for å hedra dei ramma personane! Uansett om det er fakta eller ikkje, så er det på den måten eg vil sjå det på at det blir skote opp rakettar.

Med varme tankar frå Eline, Heidi og Jorunn.

Kjelder:

http://no.wikipedia.org/wiki/9/11

http://stopthecap.com/wp-content/uploads/2011/08/9-11-fireball-at-towers.jpg

http://api.ning.com/files/Fixe-CbA0BGuISUoGloUXwgnXvPXg0QSY5PO1i52*JOzPBC1jafAjsmhC9kvpi6tHB0EFLMs0O6QRArg6jhdW04vbC38PSWh/candles1.jpg
 

Ingen kommentarerSkriv en ny kommentar

hits